Ga van start

Ga in 5 stappen van start met DCM Garden.

Stap 1: Log in of maak een account aan.

Stap 2: Geef een locatie op

Stap 3: Maak een advies aan

Stap 4: Voeg een plant toe

Stap 5: Bekijk een advies

Account

Om gebruik te maken van de DCM Garden applicatie dient u over een account te beschikken.

Een account aanmaken

Op de registreren pagina kan u een account aanmaken

1. Vul uw e-mailadres in.
  2. Kies een wachtwoord.
  3. Klik op Registreren.

Indien u de melding krijgt dat het e-mailadres reeds geregistreerd is, kan u hiermee inloggen op de Inloggen pagina.

Inloggen

Op de Inloggen pagina kan u met een bestaande account of een gekend e-mailadres inloggen.

1. Vul uw e-mailadres in.
  2. Vul uw wachtwoord in.
  3. Klik op Inloggen.

Indien u de melding krijgt dat het e-mailadres reeds geregistreerd is, kan u hiermee inloggen op de Inloggen pagina.

Indien u niet meer over het correcte, kan u een nieuw wachtwoord aanvragen op de Nieuw wachtwoord aanvragen pagina.

Een nieuw wachtwoord aanvragen

Op de Nieuw wachtwoord aanvragen pagina kan u een nieuw wachtwoord aanvragen.

1. Vul uw e-mailadres in.
  2. Klik op Verzenden.

Als uw e-mailadres gekend is, ontvangt u een e-mail om uw wachtwoord te vernieuwen. Controleer voor de zekerheid uw ongewenste e-mail of spam folder!

In de Nieuw wachtwoord aanvragen e-mail:

1. Klik op Nieuw wachtwoord instellen.

Op de Nieuw wachtwoord instellen pagina:

1. Vul uw e-mailadres in.
  2. Vul een nieuw wachtwoord.
  3. Herhaal het nieuwe wachtwoord.
  4. Klik op Verzenden.

Indien uw e-mailadres niet gekend is, zal u geen e-mail ontvangen. U kan een account aanmaken op de Registreren pagina.

De locatie opgeven

Om gebruik te maken van de DCM Garden applicatie dient u de locatie van uw tuin op te geven.

1. Vul de locatie van uw tuin in.
  2. Selecteer een gesuggereerde locatie.
  3. Klik op Verder.

De locatie wordt gebruikt om uw advies nog nauwkeuriger te maken en laat onder andere de automatische bepaling van de grondsoort, temperatuur en neerslag.

Advies

Een nieuwe plant toevoegen

Om een advies aan te maken dient u een plant aan uw tuinoverzicht toe te voegen.

Op de tuin pagina:

1. Klik op Planten toevoegen.

Op de Kies een plant pagina:

1. Klik op de gewenste plant.

Om uw gewenste plant op te zoeken, kan u gebruik maken van het zoekveld of op de plantengroepen klikken.

Op de Voeg deze plant toe pagina:

1. Selecteer Bestaande plant voor het onderhoud van een plant die reeds geplant of gezaaid is.
    Of
    Selecteer Nieuwe plant voor het aanleggen of aanplanten, vetrekkende vanaf zaaigoed of plantgoed.
    Indien het een nieuwe plant betreft kan u vervolgens nog kiezen voor Zaaigoed of Plantgoed.
  2. Selecteer de betreffende gegevens omtrent de Standplaats.
  3. Selecteer de betreffende gegevens omtrent de Grondsoort.
  4. Vul de Oppervlakte in.
  5. Selecteer eventueel Problemen of specifieke verzorging.
  6. Selecteer de correcte meetwaarden Zuurtegraad en Voedingstoestand. *
  7. Klik op Plant toevoegen.

Na het toevoegen van de plant komt u op de advies pagina van de desbetreffende plant.

* Indien u geen meetwaarden (8.) kan ingeven, dient u eerst een DCM Bodemanalyse Testkit code te activeren. U kan een DCM Bodemanalyse Testkit code activeren op de DCM Bodemanalyse Testkit pagina.

Een bestaande plant aanpassen

Om een bestaande plant aan te passen dient u een plant aan uw tuinoverzicht toegevoegd te hebben.

1. Klik op de desbetreffende plant.

Op de advies pagina:

1. Klik op icoon.

Op de Plant wijzigen pagina:

1. Wijzig de desbetreffende gegevens.
  2. Klik op Wijzigen.

Na het wijzigen van de plant komt u op de advies pagina van de desbetreffende plant.

Indien u geen meetwaarden kan ingeven, dient u eerst een DCM Bodemanalyse Testkit code te activeren. U kan een DCM Bodemanalyse Testkit code activeren op de DCM Bodemanalyse Testkit pagina.

Een advies bekijken

Om een advies te bekijken dient u een plant aan uw tuinoverzicht toegevoegd te hebben.

1. Klik op de desbetreffende plant.

Op de advies pagina:

1. Hier vindt u alle adviezen en informatie voor uw desbetreffende plant.
  2. Klik op icoon, om terug te keren naar uw tuinoverzicht.

DCM Bodemanalyse Testkit

Een DCM Bodemanalyse Testkit code activeren

Om de meetwaarden bekomen met de DCM Bodemanalyse Testkit in te kunnen geven, dient u eerst een DCM Bodemanalyse Testkit code te activeren. Op de DCM Bodemanalyse Testkit pagina kan u een DCM Bodemanalyse Testkit code activeren.

1. Vul uw DCM Bodemanalyse Testkit code in.
  2. Klik op Valideren.

Een DCM Bodemanalyse Testkit resultaat toevoegen

Om de meetwaarden bekomen met de DCM Bodemanalyse Testkit in te kunnen geven, dient u een plant aan uw tuinoverzicht toegevoegd te hebben.

1. Voeg een nieuwe plant toe.

Of

1. Pas een bestaande plant aan.

Indien u geen meetwaarden kan ingeven, dient u eerst een DCM Bodemanalyse Testkit code te activeren. U kan een DCM Bodemanalyse Testkit code activeren op de DCM Bodemanalyse Testkit pagina.